SPELLING CHECK (Part-III)

Total Questions: 50

31. Parts of the following sentence have been given as options. Select the option that contains an error. [SSC CHSL 02/08/2023 (1st Shift)]

You need to acknowledge the itinary and accommodation details of your journey as per the given calendar.

Correct Answer: (d) itinary
Solution:Itinary

'Itinerary' is the correct spelling.

32. Select the option with the correct spelling that can replace the underlined word in the given sentence. [SSC CHSL 02/08/2023 (1st Shift)]

Kasturi acts as a liason between patients and staff.

Correct Answer: (c) liaison
Solution:Liaison

'Liaison' is the correct spelling.

33. Select the INCORRECTLY spelt word. [SSC CHSL 02/08/2023 (2nd Shift)]

Correct Answer: (a) Business
Solution:Business

'Business' is the correct spelling.

34. Select the option with the correct spellings to replace the underlined words in the given sentence. [SSC CHSL 02/08/2023 (2nd Shift)]

The enchanteng scenary of the beautiful lake was mesmerising.

Correct Answer: (a) enchanting; scenery
Solution:Enchanting; Scenery

'Enchanting', 'Scenery' are the correct spellings

35. Select the correct spelling from the given options to fill in the blank. [SSC CHSL 02/08/2023 (3rd Shift)]

Jaysmita is one of the most persons I have ever met as she has many talents.

Correct Answer: (d) versatile
Solution:Versatile

'Versatile' is the correct spelling.

36. Select the correct spelling from the given options to replace the underlined word in the following sentence. [SSC CHSL 02/08/2023 (3rd Shift)]

The new policy will supplant the old one and introduce stricter measures for workplace safety.

Correct Answer: (b) supersede
Solution:Supersede - to take the place of a person or thing previously on authority or use.

37. Select the correct spelling from the given options to fill in the blank. [SSC CHSL 02/08/2023 (4th Shift)]

The civil engineers are trying to the bridge using the new technology.

Correct Answer: (a) elevate
Solution:Elevate

'Elevate' is the correct spelling.

38. Identify the INCORRECTLY spelt word in the following sentence and select its correct spelling from the given options. [SSC CHSL 02/08/2023 (4th Shift)]

Your lack of knowledge of recent advances in technology will be a sitback for your business.

Correct Answer: (d) setback
Solution:Sitback

'Setback' is the correct spelling.

39. Identify the correct spelling of the underlined word. [SSC CHSL 03/08/2023 (1st Shift)]

Medical termnalogy is difficult to understand.

Correct Answer: (c) terminology
Solution:Terminology

'Terminology' is the correct spelling.

40. Parts of the following sentence have been given as options. Select the option that contains an error. [SSC CHSL 03/08/2023 (2nd Shift)]

My colleages have lacked the conscience needed to be morally correct on this grave issue.

Correct Answer: (b) colleages
Solution:Colleages

'Colleagues' is the correct spelling.