SPELLING CHECK (Part-III)

Total Questions: 50

41. Identify the correct spelling of the underlined word. [SSC CHSL 03/08/2023 (2nd Shift)]

It is considered a great phenamina in the field of economics.

Correct Answer: (d) phenomena
Solution:Phenomena

'Phenomena' is the correct spelling.

42. Select the sentence that has the correct use of spellings from the given options. [SSC CHSL 03/08/2023 (3rd Shift)]

Correct Answer: (b) While the negotiation process was complex and at times contentious, the two sides ultimately reached a mutually beneficial agreement.
Solution:While the negotiation process was complex and at times contentious, the two sides ultimately reached a mutually beneficial agreement. 'Negotiation, Contentious, Agreement' are the correct spellings.

43. Select the sentence that has the correct use of spellings from the given options. [SSC CHSL 03/08/2023 (3rd Shift)]

Correct Answer: (b) Although the book was difficult to read, I persisted and eventually understood the complex ideas.
Solution:Although the book was difficult to read, I persisted and eventually understood the complex ideas.

'Although, Persisted, Eventually' are the correct spellings.

44. Select the INCORRECTLY spelt word. [SSC CHSL 03/08/2023 (4th Shift)]

Correct Answer: (d) Hieararchy
Solution:Hieararchy

'Hierarchy' is the correct spelling.

45. Select the INCORRECTLY spelt word. [SSC CHSL 03/08/2023 (4th Shift)]

Correct Answer: (b) Occasion
Solution:Occasion

'Occasion' is the correct spelling.

46. Select the INCORRECTLY spelt word. [SSC CHSL 04/08/2023 (1st Shift)]

Correct Answer: (d) Pronounciation
Solution:Pronounciation

'Pronunciation' is the correct spelling.

47. The government is bringing a new law where every municipal will have its own hospitals across the country. [SSC CHSL 04/08/2023 (1st Shift)]

Correct Answer: (d) Municipial
Solution:Municipial

'Municipal' is the correct spelling.

48. Identify the INCORRECTLY spelt word in the following sentence and select its correct spelling from the given options. [SSC CHSL 04/08/2023 (2nd Shift)]

The preview version will give you a glimpse of the entaire book

Correct Answer: (d) entire
Solution:entire

'Entire' is the correct spelling.

49. Select the INCORRECTLY spelt word. [SSC CHSL 04/08/2023 (2nd Shift)]

Correct Answer: (c) Jewelerry
Solution:Jewelerry

'Jewellery' is the correct spelling.

50. Identify the INCORRECTLY spelt word in the following sentence. [SSC CHSL 04/08/2023 (3rd Shift)]

Staying healthy and exercising daily enhances an athelet's ability.

Correct Answer: (a) athelet's
Solution:athelet's

"Athlete's" is the correct spelling.